Een fotokadootje.....???

Mensen in je beeld zijn soms een mooi "fotokadootje".......

Schermafbeelding 2013-12-22 om 14.29.49.png

Tijdens mijn meest recente fotoreis in de VS stond ik op een gegeven moment aan de rand van een enorme vallei, gelegen in Dead Horse Point State Park in UTAH. Maar helaas...we moesten ons haasten!

In de loop der tijd heb ik geleerd om eerst te genieten van het moment, de omgeving als het ware absorberen en daarna pas je camera te pakken en aan de slag te gaan. Velen die met mij op stap gaan kennen mijn werkwijze. De praktijk bewijst dat je dan veel meer ziet en dat komt weer ten goede van je beeld. Enfin...tot zover de theorie, nu de weerbarstige praktijk.

Soms heb of krijg je die tijd namelijk niet. We waren op deze dag op de terugweg naar ons hotel en ik zag rechts uit het raam een enorm mooi beeld. "STOP" zei ik, uiteraard op een vriendelijke manier, tegen mijn fotomaatje Jeff die het helemaal met me eens was en we zijn uit de auto gesprongen en moesten vrij snel de foto maken. Waarom snel...heel simpel...we gingen alvorens naar het hotel terug te gaan nog even naar een andere mooie plek en we moesten onze begeleider volgen want hij wist de weg. Dus stoppen is dan niet zo handig.  Maar doorrijden voor je gevoel ook niet....zo'n mooi moment wil en mag je niet missen, toch! Als je een beetje handig bent met je camera kun je best wel snel een foto maken. No problem. Maar door die snelheid, zoals ik al eerder beschreef, zie je niet altijd alle details.

Zo ook met deze foto waarvan ik pas thuis op een groter scherm, vergeleken met mijn cameraschermpje, zag dat er een kadootje op stond. Een kadootje denk je nu misschien, maar ik bedoel hiermee een fotokadootje. In de grootsheid van deze vallei bleken twee personen boven op een rots te staan, waarschijnlijk ook aan het genieten van het uitzicht en misschien waren ze ook wel foto's aan het maken. Het mooie, althans dat vind ik en daarom ervaar ik dat als een fotokadootje, is dat door hun aanwezigheid de echte grootsheid van de plek benadrukt wordt en de foto meer dimensie krijgt. Misschien symboliseert het ook wel onze plek op deze mooie aardbol. 

Zeg nu zelf....toch geweldig zo'n fotokadootje en dat je dat pas thuis ziet 😉

Klik HIER om de hele foto te zien, staat nl op mijn website....dutchlandphoto.com