Nagenieten vanuit je luie stoel....

De expositie is helaas weer afgelopen. Het was een ervaring die al mijn verwachtingen te boven ging. Alle uren van voorbereiding waren de moeite meer dan waard. Dank aan alle bezoekers en de vele enthousiaste reacties. Maar ook aan alle vrijwilligers die geholpen hebben.

Voor degene die nog een keer willen nagenieten,  HIER is de link naar de digitale versie van de expositie. Uiteraard is een beeld op een digitaal scherm heel anders dan een print op Fine Art Paper. Verschil tussen een foto en een beleving maar dat mag je uiteraard zelf beoordelen. En mocht je interesse hebben in een van de beelden, je weet me te vinden. Have fun!

Mijn eerste foto expositie....14 oktober 2016 te Westervoort

"Een mooi beeld verdient een Fine Art Print om gezien te worden"

Onlangs werd ik door het bestuur van stichting Kunstwerk Westervoort gevraagd of ik geïnteresseerd was om een foto expositie van mijn werk te houden. Met mijn bekende enthousiasme heb ik gelijk ja graag gezegd en dat ik zeer vereerd was met deze vraag.

Ondertussen ben ik hard aan het werk met alle voorbereidingen zoals de juiste beelden uitzoeken,  setjes maken, wissellijsten bestellen, voldoende inkt voor mijn fotoprinter, speciale Fine Art Paper besteld en last but not least vrienden, familie en kennissen uitgenodigd om de opening of anders om later in een van de weekenden te komen kijken. 

Al met al veel werk maar wel heel erg leuk werk om te doen en het geeft veel energie en inspiratie. 

Je bent van harte uitgenodigd!!!

Stefan

It is a small world...

Gisteren samen met een fotovriend de laatste kleine elementen van de herfst gefotografeerd. Plat op de grond liggen, beetje naar links, beetje naar rechts en dan....shot.

Het blijft lastig maar zeker ook erg leuk om deze kleine wereld van dichtbij te bekijken en digitaal vast te leggen. Nieuwsgierig, kijk dan hier

Strange color blue....

Een bijzondere kleur blauw........

Iso 50, 200 mm, f18, 20sec

In mijn vorige blog schreef ik over het absorberen van de omgeving door te gaan zitten, kijken en vooral om te kunnen genieten. Voordat ik deze foto afgelopen februari maakte op de Lofoten in Noorwegen zat ik heerlijk te genieten van de zee en de omgeving. Overigens in de praktijk was het bijzonder lastig om op deze plek te komen want het water op de rotsen was op de meeste plaatsen bevroren dus spekglad en de wind maakte het behoorlijk koud. Helaas.......ook ik ben, niet als enige van de groep,  gevallen met wat blauwe plekken als gevolg maar de apparatuur niet beschadigd, en zo hoort het !!! 😄

Intentie van de foto: De foto is gemaakt met een langere sluitertijd, in dit geval 20 sec waardoor de golven van de zee afvlakken en de foto zoals ook de bedoeling was in combinatie met de blauwe kleur een bepaalde rust en sereniteit kreeg. Als ik de foto bekijk voel ik het moment weer helemaal terugkomen.......gaaf hè.

Voor meer foto's van Lofoten klik HIER!

Een fotokadootje.....???

Mensen in je beeld zijn soms een mooi "fotokadootje".......

Schermafbeelding 2013-12-22 om 14.29.49.png

Tijdens mijn meest recente fotoreis in de VS stond ik op een gegeven moment aan de rand van een enorme vallei, gelegen in Dead Horse Point State Park in UTAH. Maar helaas...we moesten ons haasten!

In de loop der tijd heb ik geleerd om eerst te genieten van het moment, de omgeving als het ware absorberen en daarna pas je camera te pakken en aan de slag te gaan. Velen die met mij op stap gaan kennen mijn werkwijze. De praktijk bewijst dat je dan veel meer ziet en dat komt weer ten goede van je beeld. Enfin...tot zover de theorie, nu de weerbarstige praktijk.

Soms heb of krijg je die tijd namelijk niet. We waren op deze dag op de terugweg naar ons hotel en ik zag rechts uit het raam een enorm mooi beeld. "STOP" zei ik, uiteraard op een vriendelijke manier, tegen mijn fotomaatje Jeff die het helemaal met me eens was en we zijn uit de auto gesprongen en moesten vrij snel de foto maken. Waarom snel...heel simpel...we gingen alvorens naar het hotel terug te gaan nog even naar een andere mooie plek en we moesten onze begeleider volgen want hij wist de weg. Dus stoppen is dan niet zo handig.  Maar doorrijden voor je gevoel ook niet....zo'n mooi moment wil en mag je niet missen, toch! Als je een beetje handig bent met je camera kun je best wel snel een foto maken. No problem. Maar door die snelheid, zoals ik al eerder beschreef, zie je niet altijd alle details.

Zo ook met deze foto waarvan ik pas thuis op een groter scherm, vergeleken met mijn cameraschermpje, zag dat er een kadootje op stond. Een kadootje denk je nu misschien, maar ik bedoel hiermee een fotokadootje. In de grootsheid van deze vallei bleken twee personen boven op een rots te staan, waarschijnlijk ook aan het genieten van het uitzicht en misschien waren ze ook wel foto's aan het maken. Het mooie, althans dat vind ik en daarom ervaar ik dat als een fotokadootje, is dat door hun aanwezigheid de echte grootsheid van de plek benadrukt wordt en de foto meer dimensie krijgt. Misschien symboliseert het ook wel onze plek op deze mooie aardbol. 

Zeg nu zelf....toch geweldig zo'n fotokadootje en dat je dat pas thuis ziet 😉

Klik HIER om de hele foto te zien, staat nl op mijn website....dutchlandphoto.com

Rotterdam...

Reflecties, gebouwen, Euromast en de Erasmusbrug.....

Dat is het resultaat van een dagje fotograferen in Rotterdam.

Bekijk het resultaat hier en oordeel zelf. Ik hoor of lees graag je reactie 'whatever' deze ook is!

Veel kijk plezier 

Hyacinthoides non-scripta in The 'Hallerbos'

The Haller woods (Hallerbos) located in the south of Brussels, Belgium is an interesting place to see smell and photograph the beautiful purple Hyacinthoides non-scripta, or in Dutch 'de wilde,-  of boshyacinth.

Of course you can visit these woods now but actually you have to be there somewhere in April to see and capture those amazing purple colors...... 

The reason why I want to share with you these frames is that first,

I hope you love to see these colors and secondly,  

now..... you know it early enough, so you can make a reservation in your agenda for next year before your agenda is already booked.

Interested?   You can see the 'mini' gallery here 

Have fun......